CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »
“Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.”

K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 5 April 2011

...My Family...

Assalamuaalaikum....

ni first blog sya buat.dh lama sya nk buat blog ni tapi masa x mengizinkan saya..Ok, jom sya perkenalkan seorang2 my family..saya anak first dari 6 adik-bradik..ramai 2..orang cakap adik-bradik ramai nie x best. betul ke incik blog tapi saya suka ada ramai adik-bradik..suka tgok telatah n prangai seorang2..macam2 ragam la dikatakan..Jom kita ce citer...

Saya ada 3 orang adik perempuan dan 2 orang adik lelaki..adik sya yg first nama Nurul Syazwanie. dia ni pandai tau.dalam family kitaorg panggil wanie..dia baru je lepas STPM.result dia mmg baik la..klau korg tgok muka di sejibik muka cm sya.cikgu sekolah sya ckap sya ngan dia kembar.smpaikan pkwe sya silap pgil...betul ke..meh kita tgok....



         yg baju oren 2 adik sya n baju putih saya.sama x..korg nilai la yerrr

Adik sya no.2 ni laki.nama nyer Muhammad Ariff..dia baru lepas SPM..adik sya sorg ni dh pandai cari duit sendiri..tiap kali sya balik rumah mesti dia beli ayam seekor n bakar..hhhuuurrrmmmm..sedap betul (tingin plak nk makan ayam bakar)...spatutnya kkak la kna blanja adik, ni terbalik plak.adik yg belanja kkak.al-maklumlah org dh ada duit.handphone ni jgn ckap la bape byak dia ada..yg sya terharu sgt2 dia belikan phone untuk sya..baikkan adik sya sorg ni....

 hhaaaa...ni la dia. kitaorg pgil dia Ayeh..

Adik sya yg no 3 ni perempuan, namanya Nurul Husna. skang dia form 5. nk ambik exam thun nie.cita2 dia nk jdi engineer..adik sya sorg ni plak rajin.dia pandai masak.klau mak n abah saya x da kat umah, dia la jdi tukang masaknye.boleh tahan la sedapnyer..sedara mara saya semua ckap adik sya ni anak mummy (penang mari 2). muka dia x sama ngan muka sya ngan adik sya, wanie. dia ni lain ckit..jom kita tgok, cm anak mummy x...


korg tgok la..nama panggilan dlm family una

Adik sya no 4 ni lelaki..namanya Muhammad Aiman, baru form 3..ambik exam PMR tahun nie..adik sya sorg ni suka kumpul duit sendiri kalau dia nk beli bnda yg dia nk..dia ni jimat ckit..pendiam tpi rajin..klau kat rumah dia la tukang bawak sya kemana2 je saya nk pergi.maklumla sya ni x reti bawak motor.bukan x nk blajar tapi tkut..family saya pgil dia aiman..alaa aiman x kisah...heheee..time dia kecik2 dulu muka dia cm anak jepun.mata sepet tapi skang dh besar.x nmpak dh kejepunan dia 2..


dia sorg je pakai spek sbb suka main game kt laptop sampai mata rosak.2 la al-kisahnya.

Jom kenal adik sya yg bongsu plak..nama dia Nurul Syahirah, baru form 2 tapi kecik je.klau org tgok msti ckap budak sekolah rendah...badan dia kecik je.padan la ngan tuan dia..adik sya sorg ni ada kelebihan time kecik2..lahir2 je dh ada gigi 2 batang.pelik kan incik blog.2 la kuasa Allah S.W.T..dia ni cm adik sya no2.. dia ni mnja ckit (sya pn mnja).nama pn adik bongsukan.msti la mnja..dia ni lincah n byak cakap..kecik2 dh pndai membebel.kdang2 sya pn kna mbebel ngn dia..diam je la..dia ni diam2 ubi berisi tau..korg fikir2 la yer...


sama x ngan husna..adik sya sorg ni garang tau.cm mak sya..

*
*
*
*



restu Allah terletak pada restu kedua2 ibubapa kita

Hhhaaaaa....ni la my mum n my dad..sya syg mak n abah sya..tnpa mereka sya x da di muka bumi Allah nie..terima kasih mak, abah jaga kkak dari kecil smpai skang. jasa mak n abah x dapat di balas ngn wang ringgit..dh 21 thun mak n abah jaga kkak..tq so much..doakan kkak berjaya dalam hidup. jasa mak ngn abah x dapat kkak lupakan smpai bila2..

x lama lgi birthday mak n abah sya n ulang thun perkawinan mk, abah yg ke 29 thun.yg best nye semua bulan 4..bulan 4 la bulan yg sya suka bangat..nk thu apa yg best bulan 4 nie...korg tgu la yer..sya dh x larat nk menaip ni..time 2 sleep... :)

*
*
*

(kemana pulak kesayangan sya pergi nie..x nmpak dari tdi.dh panggil tapi x dtg2 juga...hhhmmmm..dia kuar date kot ngn jiran sebelah...nk thu x pe bnda kesayangan sya 2..nntikan episod yg seterusnya  < ayat x bleh blah >...tgu tauu...)

2 comments:

Bro Azqar said...

mane came akak nagn adek.. akaknyew putih lagi hehehe :)

Mrs. Bucuk said...

hehehe..ntah la...no komen..

Post a Comment

Ingatlah....!!!!