CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »
“Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.”

K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 17 June 2012

Seharian bersama SI DIA

Semalam (jumaat) my sis msj.."yu, esok x nk pegi mna2 ke..??" hhhmmmm...aku terkelu jp sbb esok (sabtu) aku nk date ngn cik aqim. dh lama x kluar sama2.  Masing2 busy ngn keja masing2... Sorg keja mlm, sorg keja siang.. Jump pn kejap2 je.. haaa...smbung balik criter nyer. Time 2 aku terpikir kejap nk bwak my sis pegi jalan2 mana. Aku bukan nyer tau sgt jalan2 kat penang ni..Stakat jalan pegi n balik keja thu la.. Pk pnyer pk aku ingat nk bawak dia pegi je batu Feringgi. Kira jdi la. dia bwak 2 orang mber dia. Aku ngn mber dia ok je. Boleh gelak2 dh cm mber sndiri. Alaaa...stahun je umo kmi. X yah la nk berkakak2 sgt. 

Mlam 2 my sis msj lagi nk pegi mna. sbb esok 2 (sbtu) dia bosan. x tau nk buat apa sb elektrik kat asrama dia x de. nk on9 pn x bleh. Nk study lagi la dia x nk dlm keadaan panas. So aku ckap kat dia kita pegi batu feringgi la. Dia pk ok..Aku g tau cik aqim nk jlan2 ngn my sis sx. Dia ok je.. Dia x kisah pn jln2 ngn my sis. 

Esok 2 aku bgun aku rasa cm xnk je pegi btu feringgi. Cuaca yg panas boleh membuatkan kulit aku gelap..Owhhhh....xnk2...so aku g tau my sis x jadi la pgi sana. kita pgi rumah P.Ramlee nk x..??? My sis ok je.. Lagi pn aku dh lama sgt tringin nk p rumah 2 pn just x de kesempatan aku nk pegi. Aku call cik aqim suh siap2. Aku pn siap2 n tgu cik aqim dtg umah aku n jemput my sis ngn mber2 dia. Lama jugak la my sis tgu kat USM 2. Ksian plak. Cik aqim drive kreta sb klau aku drive aku bwak slow. Biasa la pemandu berhemah. Lagi pn lesen baru kan..hehe...

Kami trus pegi rumah kelahiran P.Ramlee. Trun2 je dari kreta hati aku rasa sebak semacm je. Aku x tau knapa. Aku rasa cm mmpi je smpai tempat yg aku nk pegi sgt2. Aku ni suka tmpat bersejarah. Aku, cik aqim, my sis n mber2 naik la rumah kelahiran P.Ramlee 2..kecik je umah dia tau. Cntik sgt2. Rumah org dulu cm rumah arwah tok aku. Nnti aku upload gmbar yer. Dh puas bergmbar dlm rumah 2 tiba2 cik aqim pgil aku. dia ckap ada sorg artis dtg. Aku trun tgok..Giler terkejut aku kot. Dengan rasa x malu, my sis minta izin nk bergambar ngn dia. Adik aku ni x malu skit. Ikut dan dia je. Artis 2 aku x knal la sapa nma dia tpi aku knal  muka dia. So kami pn bergmbar la ramai2. Dia x smbong n sgt2 pramah. Suka tgok dia. 

Panat bergambar time to solat. Lepas solat kami pegi mkan kat Padang kota lama. Aku pesan tomyam, my sis, cik aqim n mber2 my sis pesan nasi ayam. Depa pnyer mkanan cepat smpai. Aku nyer mkanan x smpai2. Hampir sejam aku tgu x smpai2. Lapar x terkata kot. Pelik jugak la. Cik aqim dh ksian kat aku. So, dia bgun p tnyer. Tgok2 x buat lagi. Angin 1 badan aku nk mrah. Aku ckap x yah la. Dh x de mood nk mkan. Aku sruh adik aku pegi jalan dulu. Aku nk mkan jp.Lapar sgt2. Last2 x jdi mkan n aku p kat adik aku. Bergambar lagi. Ksian cik aqim kena dera ngn my sis. 

Penan x terkata. Pkul 5.30 gerak balik sbb mlm  dia ada futsall. Aku tgok muka cik aqim letih sgt2. Aku kesian dia. Aku nk drive dia x bagi. Trus hntar adik aku balik asrama dia. Dia pn penat tapi sronok sgt2. Thanks cik aqim sbb sudi bawak zana, my sis n mber dia jalan2. Sronok sgt2. Bukan slalu aku nk kuar ramai2 cm nie. Dh sthun dduk penang baru skang nk jalan2 ngn adik. 16 JUN 2012 tarikh paling aku suka. Dapt kuar sama2 ngn cik aqim. Sharian dgn dia. Happy sgt2. Pada MOHAMAD HAQQIM thank you very much sbb sudi luangkan msa ngn zana. Mlm 2 zana dh teman aqim main futsal kn tapi dalam hati je. x kisah la jnji zana taman dari jauh.  Smpai sini je cerita CIK PELANGi ngn SI DIA... Cik pelangi rindu Si Dia sgt2...

Ni antara gmbar2 yg aku suka sgt2...jom layan jap... :p


Rumah kelahiran P.Ramlee. Cntik kan

Haaaa... ni la artis yg aku ckap 2. Aku x ingt la nama dia. Sgt2 peramah orang nyer

Kat Padang kota. Thanks to my sis tlong ambik pic ni yer


Dh x de keja jdi cm ni la

Suka sgt pic ni

Aku, cik aqim, my sis, mber my sis (zati n una)

Tersama gaya la. X prasan tersama

Tak ingat la pe nama meriam ni..lupa

Cik pelangi tgu incik pelangi


Zati n una, mber my sis. Bakal jdi cikgu


Padang Kota


Smpai sini je. Byak lagi gmbar nk upload tpi x larat nk upload kan. Hari dh lewat, aku nk siap2 balik rumah sewa aku. Ksian my sis aku nk study x boleh, nk on9 x boleh..kkak dia mai kacau dia. Pape pm semalam aku rasa happy sgt2... 

loading...



loading...


loading...



loading...


loading...





loading....

Gambr yg paling aku suka sgt2. Sangt2 romantik.  
Cik Aqim & Cik zana .Love you so much. Insyallah sayang, cinta kita akan smpai hingga hujung nyawa kita. Tak sangka baju kita pakai sama kaler. Kita x berjanji nk pakai sama. Pe aqim rasa, zana pn rasa..

...Doakan kebahagiaan kami berdua...

<3




Ingatlah....!!!!