CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »
“Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.”

K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, 28 April 2011

10 Perkara Kalau Lelaki Cakap



1.Kalau lelaki kata: oklah wak, kita sembang lain kali yek
   Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.

2.Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.
   Maknanya: memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.

3.Kalau lelaki kata:  kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je. 
   Maknanya: sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk develope feeling more than a friend.takde sbb laen.mase nak    dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.

4.Kalau lelaki kata: eh....u call ekk?sori.ttdo td.
   Maknanya: ye,memang kami tdo pon.

5.Kalau lelaki kata: lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni...nanti i free i call u, kay?
   Maknanya: kami ade byk keje yang tertangguh.tolong la pham.jgn la pk -ve sgt.ape pon yg kami buat,utk future.

6.Kalau lelaki kata: i sebenarnya tak la memilih sangat.
   Maknanya: mmg kami tak memilih pon.kami pilih perempuan yg sedap mate kami memandang je.x semestinye kene lawa.

7.Kalau lelaki kata:i tak kisah penampilan u macamana pun.
   Maknanya: jangan la mekap sgt doe.pnat nau tggu.

8.Kalau lelaki kata: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la...ada hal..
   Maknanya: memang lepas ni aku nk lg keluar ngan kau.

9.Kalau lelaki kata: saya suka perempuan yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla..
   Maknanya: saya tipu je.saya tak kesah pon.lelaki tak detail nk pilih ape2 pon.saje nk bg awak mrajok.sbb awak somel ble mrajok.kihkihkih

10.Kalau lelaki kata:u keje kat mana? as what?
    Maknanya :mintak-mintak la keje biase2 je.kalau keje besau.taste pon besau gak.hantaran besau.demand musti tggi pnye.nk jage standard la kate kan.




*punye la senang nk pham ayat lelaki.direct je kan.so,jgn pk bukan-bukan ea.tata~

Wednesday, 27 April 2011

...Sahabat, Teman, Rakan, Kawan, ...



Sahabat…
mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…
ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…
aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

*
*
*
*

..sayang korang semua..


p/s : thank 2 nur asilah, siti hawa n nurul aida..kenangan kita slama 3 thun x dpat zana lupa sampai bila2..rasa sedih je nk tinggal korang.bak kata cik sela 10 tahun lagi kita jumpa yerr..

Sunday, 17 April 2011

Birthday My Mum....


*
*
*



Happy Birthday to you...


Happy Birthday to you...


Happy Birthday to my dad and my mum....


Happy Birthday to you...





Happy Birthday to my mum yg ke.... n happy birthday to my dad...kkak sayang mak n abah.kkak sedih sebab tak dapat sambut birthday mak ngn abah..saya orang yg pertama wish birthday mak n abah sya tau tpi x de hadiah nk bagi kat my mum ngn my dad..

Tak pe nnti tunggu kkak balik hujung bulan 4 ni kita sambut ramai2 tau..hhhhmmmm x sabar nk smbut birthday mak dgn abah...

birthday my daddy plak..20.4.19**...nnti kita smbut birthday mak, abah n ulang thun perkawinan mak, abah yang ke 29 tahun..bulan 4 ni bayak tarikh2 penting.x sangka plak ramai jupa birthday sedara-mara saya..mk su, sepupu saya, arwah pak lang saya n ramai lagi la..x sempat den nk kabor nyer..hehe


Semoga mak menjadi seorang isteri yang solehah untuk suami tercinta dan menjadi seorang ibu yang misali kepada anak-anak mak yang tersayang..kkak doakan kebahagian mk dan abah di dunia dan di akhirat.semoga apa yang mak dan abah hajati akan Allah makbulkan..Insyallah...

Tuesday, 5 April 2011

...My Family...

Assalamuaalaikum....

ni first blog sya buat.dh lama sya nk buat blog ni tapi masa x mengizinkan saya..Ok, jom sya perkenalkan seorang2 my family..saya anak first dari 6 adik-bradik..ramai 2..orang cakap adik-bradik ramai nie x best. betul ke incik blog tapi saya suka ada ramai adik-bradik..suka tgok telatah n prangai seorang2..macam2 ragam la dikatakan..Jom kita ce citer...

Saya ada 3 orang adik perempuan dan 2 orang adik lelaki..adik sya yg first nama Nurul Syazwanie. dia ni pandai tau.dalam family kitaorg panggil wanie..dia baru je lepas STPM.result dia mmg baik la..klau korg tgok muka di sejibik muka cm sya.cikgu sekolah sya ckap sya ngan dia kembar.smpaikan pkwe sya silap pgil...betul ke..meh kita tgok....



         yg baju oren 2 adik sya n baju putih saya.sama x..korg nilai la yerrr

Adik sya no.2 ni laki.nama nyer Muhammad Ariff..dia baru lepas SPM..adik sya sorg ni dh pandai cari duit sendiri..tiap kali sya balik rumah mesti dia beli ayam seekor n bakar..hhhuuurrrmmmm..sedap betul (tingin plak nk makan ayam bakar)...spatutnya kkak la kna blanja adik, ni terbalik plak.adik yg belanja kkak.al-maklumlah org dh ada duit.handphone ni jgn ckap la bape byak dia ada..yg sya terharu sgt2 dia belikan phone untuk sya..baikkan adik sya sorg ni....

 hhaaaa...ni la dia. kitaorg pgil dia Ayeh..

Adik sya yg no 3 ni perempuan, namanya Nurul Husna. skang dia form 5. nk ambik exam thun nie.cita2 dia nk jdi engineer..adik sya sorg ni plak rajin.dia pandai masak.klau mak n abah saya x da kat umah, dia la jdi tukang masaknye.boleh tahan la sedapnyer..sedara mara saya semua ckap adik sya ni anak mummy (penang mari 2). muka dia x sama ngan muka sya ngan adik sya, wanie. dia ni lain ckit..jom kita tgok, cm anak mummy x...


korg tgok la..nama panggilan dlm family una

Adik sya no 4 ni lelaki..namanya Muhammad Aiman, baru form 3..ambik exam PMR tahun nie..adik sya sorg ni suka kumpul duit sendiri kalau dia nk beli bnda yg dia nk..dia ni jimat ckit..pendiam tpi rajin..klau kat rumah dia la tukang bawak sya kemana2 je saya nk pergi.maklumla sya ni x reti bawak motor.bukan x nk blajar tapi tkut..family saya pgil dia aiman..alaa aiman x kisah...heheee..time dia kecik2 dulu muka dia cm anak jepun.mata sepet tapi skang dh besar.x nmpak dh kejepunan dia 2..


dia sorg je pakai spek sbb suka main game kt laptop sampai mata rosak.2 la al-kisahnya.

Jom kenal adik sya yg bongsu plak..nama dia Nurul Syahirah, baru form 2 tapi kecik je.klau org tgok msti ckap budak sekolah rendah...badan dia kecik je.padan la ngan tuan dia..adik sya sorg ni ada kelebihan time kecik2..lahir2 je dh ada gigi 2 batang.pelik kan incik blog.2 la kuasa Allah S.W.T..dia ni cm adik sya no2.. dia ni mnja ckit (sya pn mnja).nama pn adik bongsukan.msti la mnja..dia ni lincah n byak cakap..kecik2 dh pndai membebel.kdang2 sya pn kna mbebel ngn dia..diam je la..dia ni diam2 ubi berisi tau..korg fikir2 la yer...


sama x ngan husna..adik sya sorg ni garang tau.cm mak sya..

*
*
*
*



restu Allah terletak pada restu kedua2 ibubapa kita

Hhhaaaaa....ni la my mum n my dad..sya syg mak n abah sya..tnpa mereka sya x da di muka bumi Allah nie..terima kasih mak, abah jaga kkak dari kecil smpai skang. jasa mak n abah x dapat di balas ngn wang ringgit..dh 21 thun mak n abah jaga kkak..tq so much..doakan kkak berjaya dalam hidup. jasa mak ngn abah x dapat kkak lupakan smpai bila2..

x lama lgi birthday mak n abah sya n ulang thun perkawinan mk, abah yg ke 29 thun.yg best nye semua bulan 4..bulan 4 la bulan yg sya suka bangat..nk thu apa yg best bulan 4 nie...korg tgu la yer..sya dh x larat nk menaip ni..time 2 sleep... :)

*
*
*

(kemana pulak kesayangan sya pergi nie..x nmpak dari tdi.dh panggil tapi x dtg2 juga...hhhmmmm..dia kuar date kot ngn jiran sebelah...nk thu x pe bnda kesayangan sya 2..nntikan episod yg seterusnya  < ayat x bleh blah >...tgu tauu...)

Ingatlah....!!!!