CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »
“Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.”

K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 25 June 2011

Jadi Orang Penang Plak

Assalamualaikum semua...

Dh lama sya x update my blog. x de masa nk update. nk on fb pn x de masa. ni kan nk update blog plak. bukan ape..al-maklumla sya dh keja skang. so kena keja btul2 la sb nk kumpul duit nk kawin. Oooppppppssssss... terlepas plak. bukan sbb nk kawin la. Sbab nye nk balas jasa ke dua ibubapa saya n angah merangkap ibu kedua sya. Bulan 9 nie adik sya plak smbung study. haaa..msti nk pkai duit kan. ksian abah sya tau. So skang sya plak ambik alih tmpat abah sya mnyara adik sya yg no2 ni. ringan la sikit beban abah sya. betul x. haaaa...ni la kabo nyer. x sempat nk on9. Orang yg bkerja ngan org x bkeja lain tau. Skang ni bukan nk g citer pasal duit tapi pasal sya hdi orang penang plak. sblom ni jdi orang shah alam slama 3 thun. skang ni jdi orang penang plak. x tau la bpe thun kat sini. Alhamdulillah...rezki sya kat Penang. Bermula la hidup sebagai seorang kerjaya Sblom ni hidup sbagai seorg pelajar. Hhhmmmm...susah gak la hidup sbgai seorg kerjaya ni. Nk kena cari umah, bayar duit sewa umah la, bgi duit kt fmly, sara adik2 yang lain, smpai parking pn nk kna bayar. Susah kan hidup berjauhan ngn fmily tpi x la jauh sgt cm shah alam 2. jauh benor shah alam 2. klau naik bas nk ke shah alam boleh lenguh 1 badan. Penang ni dekat ckit la. dlam sejam lebih dh sampai. Naik kreta, tidur kejap jga2 dh smpai Penang. Dh keja ni kna pndai2 la jda diri kan. Mak ngn abah sya slalu pesan " kkak jga diri leklok kat sana. sana bukan tmpat kita. x cm tmpat kita. kkak kna pndai hidup kat tmpat orang. ingat pesan mak ngn abah. nnti2 mak ngn abah p la kat kkak" haaaaa..ni la kan hati seorg ibu. payah nk lepas anak dia p jauh2. yela ibu ngandung kita 9 bulan. skang nk lepas p plak.berat hati mak nk lepas seorang anak.tambah2 ank perempuan.  mr. bucuk sya pn pesan kat sya " kamu kat sna jga diri kamu leklok. ingat pesan abg. abg jauh ngn kamu" hhmmmm....syg jugak ek. ingta dh x ambik tau pasal sya. risau gak yerrr. padan muka, sapa suh bgi sya sakit hati. smpai sya keja pn sya x g tau dia.

Skang ni mslah nk cari umah sewa. Alahaiiiii.....sush benor nk cari umh sewa. klau ada pn mahal sgt2..adooiiiiii....pening kpala pk cari umah. sya baru je mula kerja smggu. susah gk la keja ni. nk kena draf2 la, design la...nama pn design tchnician..dengar pn tkut kan. hari pertama keja dh dapat surat cinta dari Majlis Perbandaran Pulau Pinang. saman la 2..dh la kna saman, nk balik dari tmpat keja ke umah sedara sesat pulak.ngn cuaca yg panas tambah plak ngn jalan jem n sesat. mau x bengang..sminggu kat penang sminggu la sya sesat nk balik...aiiiiiyyaaaaa....ini mcm boleh demam maaaaa....ini panas x boleh tahan maaaa...sya sakit tekak maaaa...mau balik kmpung maaaa...

k la nk nk siap2 p ronda2 ka bandar penang..nk cari umah sma. sapa mau ikut angkat kaki..huhuhu.....
Daaaaaaaa......

Monday, 13 June 2011

Pengubat rindu saya..

assalamualaikum semua...harap2 korang sihat dan sntiasa di bawah rahmat Allah..hari sekolah bru je mula stelah cuti selama 2 minggu. selama 2 minggu sya x jumpa buah hati kesayangan sya. rindu bangat sama dia. rindu dengan gelagat dia, senyum dia dan yang paling sya rindu sya nk mngusik buah hati sya 2. bez tau.. korang jgn salah sgka yer. buah hati sya bukan mr. bucuk sya. buat pe nk rindu dia. dia x pnah nk rindu sya. dh la, malas nk ckap pasal bucuk tpi nk ckap pasal budak busuk...


Haaaaaa....ni la buah hati sya. comel x.

Si comel ni la buah hati sya. suka sangat usik dia. klau sya usik dia mcam2 sya dengar dia ckap..salah satu perkataan dia ckap nyakmau ( x mau ), nyakleh ( x boleh ) dn mcm2 lgi la..suka dengar dia ckap. Datang2 je pagi tdi my mum trus bwak msuk blik sya. makkk aiiiii...bertambah comel buah hati sya nie. geram je tapi sya x dapat main dengan dia sbb kena pergi tlong angah sya di kampung. Alahai..dah la 2 minggu x jumpa dia, dh ada depan mata x boleh plak nk main dengan budak busuk ni. Nak tau x sebb pe sya pgil dia budak busuk, sbb bila sya ckap 'adik busuk' dia msti ckap 'yeye..' pas 2 gelak. mmg comel la..alamak terlupa nk g tau nma budak busuk ni. nama dia DURATUL ZAHARA. sya panggil dia ZARA. Zara ni anak my mum mengasuh dari pagi sampai la tgah hari. dari umur 3 bulan sampai la umur 1 tahun 5 bulan mk sya jga. x la sunyi sgat umah sya. Yela..adik semua dh besau2. bila smua pegi sekolah tinggal la my mum n my dad sya di umah. Bila dh ada budak comel ni x la sunyi sgt. mk n abah sya sayang sgt si zara ni. dh mcam ank sndiri jerr. 

Tengok je cm 2 tapi garang nyer x terkata. Klau sya pukul dia, dia terkam balik n pukul balik. melawan kot. x boleh marah ckit. klau marah mula la buat muka seposen n ada la lgu yg merdu keluar. Mmg cerdik la budak busuk ni. Pantang dengar nk pegi kedai. Cepat2 dia tunggu depan pintu umah. pe lagi kena la bawak dia. klau x bwak msti kena beli something kat dia. klau x beli mula la dia berguling2 cm tenggiling. letih nk pujuk. Alahai..makin besar mkin cerdik. hari ni dia dtg mcm2 la dia buat (mk sya cakap la). seblom ni x pandai lompat, skang dh pandai lompat. klau tgok tapai mula la dia nk. budak busuk ni pantang tgok tapai. mula la dia merenget2 nk. klau mkan sebungkus x pe. ni x ckup, nk lagi...alahai la budak busuk. X pnah lgi la sya tgok budak umut setahun lebih suka mkan tapai. mungkin sbb mak dia orang kelantan kot. yg abang dia plak x boleh tgok budu..ya allah..pelik2 btul la...k la jom kita layan gmbar budak busuk ni..geram plak tringt dia. rasa cm nk cubit2 je..nk tunggu dia datang esok lmbat la. esok nk bawak dia kuar mkan roti canai. my daddy blanja.....laaayyyyyaaaaaannnnn..........................

Pantang tgok botol air. nk la 2


 Cantik x rambut dia


 Pantang tengok hendphone mula la nk. buka lagu je dia tgud menari tergolek2. klakar btul


Time dia berusia 6 bulan lebih

Gambar dia skang x de lgi. almaklum la skang sya pakai phone cikai. adik sya dh ambik balik phone dia. x kisah la, janji boleh msj kluar msuk n call keluar masuk. nk beli x de duit lagi la. x ckup bajet la..huhuuuuuu..... nnti la sya letak gmbar dia terbaru...fuhhhhhh....comel la.cm saya (prasan je lebih). k la dh lewat, nk tdo dulu.
Rindu mr. bucuk.dia x rindu kita pn.biar la. mlm ni sya nk mimpi naik ke bulan dengan putra idaman...love u syg,,,......nyte semua...............zzzzZZZzzZZZZZzzzzzz...

Monday, 6 June 2011

Jom Layan Prasaan

Dah lama sya x update blog saya..hhhmmmm mlm ni sya nk cakap tentang prasaan.korang msti ada prasaan kn.korg pnah kna tipu ngn someone x.x ksah la boy tipu girl n sebaliknyer.apa prasaan korang klau orang yg korg sayang tipu korg. msti sedih, sakit hati, rasa cm x dihargai n mcam2 la. hhmmm...2 la lelaki, suka sgt mainkan prasaan perempuan. x boleh ke jga hati perempuan. haa mula la ni nk membebel..bukan apa sya pnah alami cm nie.selalu sgt kena tipu. pada si 'dia' yg slalu sgt tipu sya ckup2 la. hati sya ni ckup terseksa kot. alangkah baiknyer jika kita boleh ubah seseorang 2 kan tpi bukan senang nk ubah seseorang 2 kan. sapa le kita nk mngubah seseorang. kita bukannyer da kuasa pn..Hisssshhhh...2 la lelaki, suka sangat hancurkan hati perempuan. klau slalu dh kena tipu sampai bila2 pn perempuan 2 x caya dia. mula la nk cari salah si 'perempuan' 2..cian perempuan kan jdi mangsa keadaan. bila dh thu diri 2 salah buat2 x tau plak.sakit hati kan..kita ni tgu la kot2 nk send msj mntak maaf. x pn. perempuan ni byak sangat bkorban untk laki 2. apa yg dibalasnyer KECURANGAN, PENIPUAN.perempuan x suh gnti ngn wang ringgit juz jga htinya n beri kasih syg.2 je..susah sgt ke nk jga hati perempuan. bila perempuan 2 cari laki lain mula la dia nk naik angin x tentu pasal. mengamuk sana, mngamuk sini. marah perempuan 2. padahal mmg salah dia x pndai jga hati prempuan. bila dh banyak kali laki tipu, mmg sush la kita nk cya dia lgi. kdng2 dia xcdent pn kita ingt dia main2 kn. 2 la padahnyer klau suka sgt tipu prempuan.  knapa yer lelaki suka sangt tipu pasangan nye..??? sya pn x tau pe sbb nye. sbb nk kepuasan diri dia kot or  mmg sgaja nk sakitkan hati pasangan nya. ntah la..no komen..pada laki2 di luar sana jgn la suka tipu pasangan anda.

Pada awak jgn la tipu sya lgi. dh sampai masa awak nk brubah.dh byak kali sya dgr awak nk brubah tpi juz di mulut je.x syg ke hbunagn yg dh lama kita bina bersama. awak x nk tgok kebahagiaan ke. sya rayu pada awak TOLONG jgn tipu sya lgi. ckup2 la awak..jgan sampai 1 hari nnti sya akan membenci awak n awak akn nyesal seumur hidup awak. sya x mntak pape dari awak, 1 je sya mntak 'TOLONG BERUBAH'. sya nk tgok awak yg dulu. alahai sedih la plak mngenang nasib. sampai skang sya mnanti awak call tpi..........awak x pnah nk memahami sya...sya doakan supaya 1 hari nnti awak brubah. sya dh cuba nk jdi yang terbaik. walaupun cinta kita x seteguh nabi muhammad s.a.w dgan siti aisyah tapi sya cuba untuk jdi yang terbaik untuk awak. awak slalu tipu sya. sampai bila awak nk trus tipu sya. bangga sgt ke awak ada RXZ. org lain pkai kreta x bgga pn cm awak. pkai moto je pn. bukan nyer ferrari or mini cooper..bleh gak sya tumpang bgga..ni rxz je. x de pape nk di bangga kan..ubah la diri 2 sblom allah mgubah diri kita. tapi sya sedar sya ni x secantik adik angkat awak, x sepandai mber2 girl awak n x secomel pmpuan di luar sana. pntang je tgok pmpuan dahi luas cepat je cair. lgsung x endah saya. spa la sya ni kan. tempat awak lepas problem je. time awak susah awak cari saya tapi time awak senang awak lupakan sya. npe awak sanggup buat sya cm nie. dh bosan ke hidup ngn sya. awak buat sya cm kain buruk. time nk guna awak cari n guna tapi time awak x nk gna awak buang kain 2.cm jga ngan sya, time awak xprlukan sya awak buang sya ketepi, lgsung x pedulikan sya. npe awak buat sya cm ni. mna jnji2 manis awak time 1st couple dulu, mna awak yg dulu, mna ksih syg awak beri pada sya. tiap2 hari saya terpikr awak byak brubah...dari kes budak 2 smpai skang awak byak tipu sya. sanggup kan awak tipu sya. sedangkan sya x sanggup nk tipu awak tapi awak mmg tergamah..


xpe la awak, sya x harap pape lgi dari awak. klau ada jodoh antra kita ada la tapi sya dh temui lelaki yg betul2 bleh jga sya n hati sya. sya dh x sggup kna tipu ngn awak lagi. sya pn da prasaan. dulu x msj shari x boleh duduk. skang x msj 3 hari bleh duduk sbb dh ada pneman..1 je sya nk pesan awak jaga la orang yg awak syg ngn leklok sblom org yg awak syg akan tinggal awak buat slama2 nyer dan klau awak rasa diri awak 2 ckup smpurna truskan. spa sya untuk tegur n mgubah awak. juz mainan NAK BERUBAH je main di mulut awak. sya mlas nk mbebel, nk msj pnjang2. sya dh penat ngn semua nie. pape pn yg tjadi sya tetap slah, awak x pnah salah. sya pn dh x cya awak jujur sya ckap hati sya terlalu tawar nk trima awak kmbali. smlm sya mimpi awak dh temui cinta sejati awak.klau 2 betul teruskan. sya doakan awak bhgia di samping dia.....


awakk....sya thu sya byak buat silap. salah tapi dh terlambat untuk sya trima awak lgi. hati sya dh hancur.  sya minta maaf...sya harap awak dh jumpa wanita yg boleh jga awak ngn smpurna. sya bukan wanita yg awak idamkan untuk dijadikan isteri, sya bukan wanita yg awak inginkan tapi sya wanita yg awak akan nyesal 1 hari nnti sbb ngn prangai awak yg x nk brubah.


p/s : bezz je tgok psangan cple lain. bhgia je cm x da probleh. indah nyer klau sya jdi cm psangan yg sedg bhagia ngn psangan. xpe la sya redha ngn ktentuan Allah S.W.T. dia yg mnentukan segalanyer, kita juz mrancang..rsa cm nk je kembali ke alam sekolah. form4, 5 bezz sgt2..hhhhmmmmmm....sedih plak, tetiba tringt si dia, dh mkan ke, chat ke x, dh tido ke....lupakan lah. buat pe kita nk ingt kat dia. dia lgsung x pndang kita skang...k la dh lewat, nnti kita smbung lain yer....




teringat kisah dulu2. klau la masa boleh diputar kmbali sya nk sgt putar nyer tpi apakan daya kita x boleh.




Ingatlah....!!!!