CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »
“Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.”

K.A.M.I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 6 June 2011

Jom Layan Prasaan

Dah lama sya x update blog saya..hhhmmmm mlm ni sya nk cakap tentang prasaan.korang msti ada prasaan kn.korg pnah kna tipu ngn someone x.x ksah la boy tipu girl n sebaliknyer.apa prasaan korang klau orang yg korg sayang tipu korg. msti sedih, sakit hati, rasa cm x dihargai n mcam2 la. hhmmm...2 la lelaki, suka sgt mainkan prasaan perempuan. x boleh ke jga hati perempuan. haa mula la ni nk membebel..bukan apa sya pnah alami cm nie.selalu sgt kena tipu. pada si 'dia' yg slalu sgt tipu sya ckup2 la. hati sya ni ckup terseksa kot. alangkah baiknyer jika kita boleh ubah seseorang 2 kan tpi bukan senang nk ubah seseorang 2 kan. sapa le kita nk mngubah seseorang. kita bukannyer da kuasa pn..Hisssshhhh...2 la lelaki, suka sangat hancurkan hati perempuan. klau slalu dh kena tipu sampai bila2 pn perempuan 2 x caya dia. mula la nk cari salah si 'perempuan' 2..cian perempuan kan jdi mangsa keadaan. bila dh thu diri 2 salah buat2 x tau plak.sakit hati kan..kita ni tgu la kot2 nk send msj mntak maaf. x pn. perempuan ni byak sangat bkorban untk laki 2. apa yg dibalasnyer KECURANGAN, PENIPUAN.perempuan x suh gnti ngn wang ringgit juz jga htinya n beri kasih syg.2 je..susah sgt ke nk jga hati perempuan. bila perempuan 2 cari laki lain mula la dia nk naik angin x tentu pasal. mengamuk sana, mngamuk sini. marah perempuan 2. padahal mmg salah dia x pndai jga hati prempuan. bila dh banyak kali laki tipu, mmg sush la kita nk cya dia lgi. kdng2 dia xcdent pn kita ingt dia main2 kn. 2 la padahnyer klau suka sgt tipu prempuan.  knapa yer lelaki suka sangt tipu pasangan nye..??? sya pn x tau pe sbb nye. sbb nk kepuasan diri dia kot or  mmg sgaja nk sakitkan hati pasangan nya. ntah la..no komen..pada laki2 di luar sana jgn la suka tipu pasangan anda.

Pada awak jgn la tipu sya lgi. dh sampai masa awak nk brubah.dh byak kali sya dgr awak nk brubah tpi juz di mulut je.x syg ke hbunagn yg dh lama kita bina bersama. awak x nk tgok kebahagiaan ke. sya rayu pada awak TOLONG jgn tipu sya lgi. ckup2 la awak..jgan sampai 1 hari nnti sya akan membenci awak n awak akn nyesal seumur hidup awak. sya x mntak pape dari awak, 1 je sya mntak 'TOLONG BERUBAH'. sya nk tgok awak yg dulu. alahai sedih la plak mngenang nasib. sampai skang sya mnanti awak call tpi..........awak x pnah nk memahami sya...sya doakan supaya 1 hari nnti awak brubah. sya dh cuba nk jdi yang terbaik. walaupun cinta kita x seteguh nabi muhammad s.a.w dgan siti aisyah tapi sya cuba untuk jdi yang terbaik untuk awak. awak slalu tipu sya. sampai bila awak nk trus tipu sya. bangga sgt ke awak ada RXZ. org lain pkai kreta x bgga pn cm awak. pkai moto je pn. bukan nyer ferrari or mini cooper..bleh gak sya tumpang bgga..ni rxz je. x de pape nk di bangga kan..ubah la diri 2 sblom allah mgubah diri kita. tapi sya sedar sya ni x secantik adik angkat awak, x sepandai mber2 girl awak n x secomel pmpuan di luar sana. pntang je tgok pmpuan dahi luas cepat je cair. lgsung x endah saya. spa la sya ni kan. tempat awak lepas problem je. time awak susah awak cari saya tapi time awak senang awak lupakan sya. npe awak sanggup buat sya cm nie. dh bosan ke hidup ngn sya. awak buat sya cm kain buruk. time nk guna awak cari n guna tapi time awak x nk gna awak buang kain 2.cm jga ngan sya, time awak xprlukan sya awak buang sya ketepi, lgsung x pedulikan sya. npe awak buat sya cm ni. mna jnji2 manis awak time 1st couple dulu, mna awak yg dulu, mna ksih syg awak beri pada sya. tiap2 hari saya terpikr awak byak brubah...dari kes budak 2 smpai skang awak byak tipu sya. sanggup kan awak tipu sya. sedangkan sya x sanggup nk tipu awak tapi awak mmg tergamah..


xpe la awak, sya x harap pape lgi dari awak. klau ada jodoh antra kita ada la tapi sya dh temui lelaki yg betul2 bleh jga sya n hati sya. sya dh x sggup kna tipu ngn awak lagi. sya pn da prasaan. dulu x msj shari x boleh duduk. skang x msj 3 hari bleh duduk sbb dh ada pneman..1 je sya nk pesan awak jaga la orang yg awak syg ngn leklok sblom org yg awak syg akan tinggal awak buat slama2 nyer dan klau awak rasa diri awak 2 ckup smpurna truskan. spa sya untuk tegur n mgubah awak. juz mainan NAK BERUBAH je main di mulut awak. sya mlas nk mbebel, nk msj pnjang2. sya dh penat ngn semua nie. pape pn yg tjadi sya tetap slah, awak x pnah salah. sya pn dh x cya awak jujur sya ckap hati sya terlalu tawar nk trima awak kmbali. smlm sya mimpi awak dh temui cinta sejati awak.klau 2 betul teruskan. sya doakan awak bhgia di samping dia.....


awakk....sya thu sya byak buat silap. salah tapi dh terlambat untuk sya trima awak lgi. hati sya dh hancur.  sya minta maaf...sya harap awak dh jumpa wanita yg boleh jga awak ngn smpurna. sya bukan wanita yg awak idamkan untuk dijadikan isteri, sya bukan wanita yg awak inginkan tapi sya wanita yg awak akan nyesal 1 hari nnti sbb ngn prangai awak yg x nk brubah.


p/s : bezz je tgok psangan cple lain. bhgia je cm x da probleh. indah nyer klau sya jdi cm psangan yg sedg bhagia ngn psangan. xpe la sya redha ngn ktentuan Allah S.W.T. dia yg mnentukan segalanyer, kita juz mrancang..rsa cm nk je kembali ke alam sekolah. form4, 5 bezz sgt2..hhhhmmmmmm....sedih plak, tetiba tringt si dia, dh mkan ke, chat ke x, dh tido ke....lupakan lah. buat pe kita nk ingt kat dia. dia lgsung x pndang kita skang...k la dh lewat, nnti kita smbung lain yer....




teringat kisah dulu2. klau la masa boleh diputar kmbali sya nk sgt putar nyer tpi apakan daya kita x boleh.




0 comments:

Post a Comment

Ingatlah....!!!!